Kantoren

Hart en Ziel helpt je graag bij de inrichting van jouw kantoor.

Er zijn ontzettend veel studies verricht naar het effect van planten op kantoor, allemaal met hetzelfde geweldige resultaat. Onbetwistbaar; planten zijn de helden van het kantoor!

  • Betere luchtkwaliteit

Planten zuiveren niet alleen water, maar ook de lucht en zorgen zo voor meer zuurstof en minder Co2 op kantoor. De aanwezigheid van planten maakt deze muffe lucht zuiverder en aangenamer.  “De lucht op kantoor is niets anders dan de vervuilde buitenlucht aangevuld met de uitstootstoffen van talrijke computers, printers en schoonmaakmiddelen. Daarbij kunnen we de ramen niet openzetten, waardoor we niet kunnen ventileren. We ademen eigenlijk telkens dezelfde lucht in. Door verwarming en airco hebben onze kantoorruimtes vaak een te droge en warme lucht. Met hun natuurlijk proces van verdamping en transpiratie houden planten de luchtvochtigheid binnen op peil.

  • Minder vervelende geluiden

“Planten absorberen en weerkaatsen achtergrondgeluiden. Vooral hoge geluiden worden gedempt in een kantoor met harde oppervlakken zoals marmer of beton. Om het beste resultaat te bekomen zet je de planten best in een hoek of langs een muur, in plaats van in het midden van een kamer of op een groot tapijt.”

  • een gezellige werkomgeving

Voel je je betrokken bij een project zoals een groen kantoor of bedrijfstuin, dan zal je je meer betrokken voelen bij het bedrijf. Een werknemer die zich betrokken voelt bij het bedrijf is een positieve zaak, zowel voor de werkgever als voor de werknemer zelf.”

  • Minder stress en hogere productiviteit

Doordat planten zorgen voor een ontspannen sfeer kunnen ze ook ons stressniveau doen dalen en onze concentratie met daaraan gekoppeld de productiviteit verhogen. Doordat de lucht minder Co2 bevat wordt het gemakkelijker je te concentreren en bijgevolg ga je sneller werken.

  • Ontsnappen aan de technologie

Planten staan lijnrecht tegenover de hoogtechnologische wereld waarin we ons bevinden. Hoe meer dit zich voortzet, hoe meer nood er is aan de natuur en alles wat dit ons brengt. Planten helpen ons contact te maken met de reële wereld en dit maakt mensen rustiger en aandachtiger.

  • Rustige kleur

De kleur groen is representatief voor hoop en groei. In huis brengt groen rust en evenwicht als je vermoeid of gestresseerd ben. In de werkkamer bevordert groen de concentratie

 

KantorenKantoren
KantorenKantoren